tiistai 12. toukokuuta 2009

Schweitzer-Mauduit sulkee tehtaan

Schweitzer-Mauduit sulkee Euroopan vanhimman paperitehtaan Malaucenessa Etelä-Ranskassa. Savukepaperia valmistanut tehdas (Papereries de Malaucène) on perustettu vuonna 1545 ja nykyisellä omistajalla se on ollut vuodesta 1922. Tehdas on ollut yksi johtavista savukepaperin valmistajista ja yhtiön vanhin tehdas. Henkilöstöä tehtaalla on ollut noin 211. Viime vuosina tehdas on valmistanut noin 5000 tonnia paperia, mutta aiemmin tuotanto oli noin 8000 tonnia. Liikevaihto on ollut noin 45 milj eur.

Schweitzer-Mauduit toimii yli 90:ssä maassa ja työllistää yhteensä noin 3600 henkilöä. Yritys syntyi vuonna 1995 spin-offina, kun Kimberly-Clarkin savukepaperiliiketoiminta siirrettiin erilliseksi yritykseksi. Suomessa savukepapereita valmistaa itävaltalaiseen Delfort Group-yhtiöön kuuluva Tervakosken paperitehdas Janakkalassa kahdella paperikoneella (PK4 ja PK11).

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kävin pari kertaa tuolla tehtaalla. Ajelimme monesti tehtaan ohi kunnes ymmärsimme, että navetaksi luulemamme rakennus onkin se tehdas.

paperiteekkari kirjoitti...

onko blogi ihan kuollut? Olisi mukava lukea kirjoituksiasi.