tiistai 12. toukokuuta 2009

Oho! Investointi!

Metsä Tissue investoi Mäntän tehtaalle noin 5 miljoonaa euroa. Investoinnilla uusitaan paperikone PK10:n formeri, perälaatikko ja rullain sekä mm. lyhyttä kiertoa. Kyseessä on kehitysinvestointi, jolla pyritään parantamaan koneella valmistettujen tuotteiden laatua ja se toteutetaan vuoden 2010 alussa. Uusinnan toimittaa kotimainen Vaahto Pulp & Paper Machinery.
Mäntän paperitehtaan PK10 on Suomen suurimpia pehmopaperia valmistavia koneita ja sen on alunperin toimittanut Beloit-Walmsley vuonna 1969. Tehtaalla valmistetaan pehmopaperia kolmella koneella ja tiivispaperia kahdella koneella. Tehtaan heikoksi lenkiksi jää edelleen Mäntän Energian omistama voimalaitos, jonka kattilat ovat vuosilta 1950, 1958 ja 1974. Suunnitelma vanhimman kattilan korvaamiseksi on kuitenkin jo olemassa, mutta sen toteutuksesta ei ole päätetty. Metsä Tissue on ollut Metsäliitto-konsernin parhaiten kannattavia yrityksiä.

Metsä-Tissuen pääkilpailija Suomessa on Nokian paperitehtaan omistava Georgia-Pacific. GP sulki toisen Nokian tehtaan pienemmistä koneista vuoden 2008 huhtikuussa. Nokian tehtaalla pehmopaperia valmistaa edelleen kaksi konetta.

Ei kommentteja: