tiistai 20. tammikuuta 2015

UPM:n YT:t päätökseen - Sulkemisuutisia tulossa myös Stora Ensolta?

Painopaperin kysynnän lasku jatkuu. UPM.n YT-neuvottelujen lopputuloksena Suomesta suljetaan kaksi painopaperikonetta ja Britannian Shottonista yksi. Lisäksi Chapellen tehtaan neuvottelut jatkuvat - sielläkin suljettaneen yksi kone.

Myös Stora Ensolta voidaan odottaa vastaavia uutisia. Suljettavat tuotantolinjat ovat  investointien tarpeessa, sijaitsevat eurooppalaisissa tehtaissa ja linjojen massanvalmistus perustuu neitseelliseen kuituun. Linjat löytyvät akselilta Suomi - Ruotsi - Saksa. En pitäisi yllättävänä, jos Anjalan paperitehdas olisi tällä listalla. Kirjapaperin valmistukseen voisi valjastaa jonkun koneen muussa tehtaassa. Kotimaassa sulkemisia voi tulla myös Veitsiluotoon.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mikäli Stora-Enso sulkisi Veitsiluodossa viimeisen aikakauslehtipaperikoneen, se olisi sopivaa jatkumoa metsäteollisuusjohtajien hölynpölypuheille. Karvinen antoi loppuaikoinaan kommentin että Veitsiluoto on olemassa vielä vuosien päästä. Kyynikko sanoisi että voi toki Veitsiluoto olla mutta tehtaasta ei puhuttu mitään. Upm:n sisäisessä intranetissa hehkutettiin vuotta ennen Kajaanin tehtaan lopettamista tehtaan tuotteita "keihäänkärkituotteiksi" jokainen tietää lopputuloksen.

Anonyymi kirjoitti...

Veitsiluoto ja Oulu näyttää hakevan HR-managereja. Tarvitaanko lisää väkeä jakamaan postia työntekijöille?

Anonyymi kirjoitti...

Kohta saattaa jakelu kädet väsyä. Toivottavasti naamat ei saa osumaa.