lauantai 13. joulukuuta 2014

Uetersenin tehdas vihdoin kaupaksi

Stora Enso myy tappiollisen erikois- ja päällystettyä hienopaperia valmistavan Uetersenin tehtaan Perusa Partners Fund 2-osakerahastolle. Rahaston omistaja Perusa GmbH on yritys, joka kehtitää muutosta tarvitsevia yrityksiä ja liiketoimintayksiköitä myyntikuntoon.

Onkin todennäköistä, että mikäli tehtaan kehittäminen onnistuu, on Uetersenin tehtaalla muutamien vuosien kuluttua jälleen uusi teollinen omistaja, esimerkiski Brigl & Bergmeister. Stora Enson aiemmin suunnittelema myynti Brigl & Bergmeisterille ei onnistunut, koska Saksan kilpailuviranomainen esti myynnin.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

TE:n uutisen lopussa mainittiin tulevina paperinvalmistajina ainoastaan Imatra ja Oulu. Vihjaako tämä Anjalan kohtalosta?

PaperBoard kirjoitti...

"TE:n uutisen lopussa mainittiin tulevina paperinvalmistajina ainoastaan Imatra ja Oulu. Vihjaako tämä Anjalan kohtalosta?"

Ei. Siinähän viitattiin Imatraan (erikoispaperit -> Kaukopää PK6) ja Ouluun (pääll. hienopaperi) niiden lajien osalta, joita siellä myytävällä Uetersenin tehtaallakin on valmistettu, ja joiden valmistusta Stora Enso jatkaa näissä yksiköissä.
Anjalan paperitehtaalla ei ole tässä nimenomaisessa yhtälössä mitään tekemistä.

Anonyymi kirjoitti...

Samoin se vihjaisi Kemin alasajosta? Asioista voidaan aina vedellä johtopäätöksiä. Anjalan kurssi on tällä hetkellä ylöspäin.

Anonyymi kirjoitti...

Hieno kuulla.. Inksa, hiomo ja läheinen sellutehdas tekee Anjalasta kannattavan, toivotaan että paperin kysyntä jatkuu myös. Millainen on kirjapaperin hintatrendi ja kysyntä tällä hetkellä?