maanantai 30. joulukuuta 2013

Ahlstrom luopuu Jujo Thermal Oy:stä

Ahlstrom on myynyt omistamansa 50 % omistusosuuden Jujo Thermal Oy:stä toiselle omistajalle, japanilaiselle Nippon Paper Industries-yhtiölle. Ahlstom jatkaa Kauttualla kreppipaperin valmistamista yhdellä paperikoneella, joka työllistää noin 20 henkilöä ja valmistaa noin 10 000 t/a kreppipaperia. Jujo Thermal Oy:n liikevaihto on noin 90 miljoonaa euroa ja se työllistää noin 200 henkilöä. Kahden koneen kapasiteetti on noin 82 000 t/a.

Ahlstrom on luopunut metsäteollisuudesta asteittain 80-luvulta alkaen. Varkauden tehtaat myytiin Enso Gutzeitille 80-luvun puolivälissä ja Alcore-kartonkiliiketoiminta myytiin amerikkalaiselle Sonocolle. Viimeksi Ahlströmin erikoispaperiliiketoiminta yhdistettiin ruotsalaisen Munksjön kanssa.

Myös Fortum myy Kauttuan höyryvoimalaitoksen Adven Oy:lle.Voimalaitos tuottaa Kauttuan paperitehtaan tarvitseman prosessihöyryn. Voimalaitoksen sähköteho on 14 megawattia (MW), kaukolämpöteho 10 MW ja prosessihöyryteho 31 MW. Laitos käyttää polttoaineenaan pääasiassa erilaisia kaupan ja teollisuuden puu-, paperi- ja muovipohjaisia energiakäyttöön soveltuvia kierrätyspolttoaineita.

Ei kommentteja: