keskiviikko 21. maaliskuuta 2012

Stora Enso rakentaa suuren kartonki- ja sellutehtaan Kiinaan

Stora Enso rakentaa suuren kartonki- ja sellutehtaan Kiinaan. Quangxin provinssissa sijaitsevaan Beihain kaupunkiin rakennettavan tehtaan kapasiteetti on alkuvaiheessa 450 000 tonnia nestepakkauskartonkia ja 900 000 tonnia sellua vuodessa. Myöhemmin tehtaaseen on tarkoitus rakentaa toinen konelinja, jolloin kartonkikapasiteetti nousee 900 000 tonniin vuodessa. Tehdas valmistuu loppuvuodesta 2014. Tämän kokoluokan kartonkikoneita rakentavat lähinnä Voith ja Metso, jotka kisaavat konetoimituksesta. Sellutehtaan toimittajaksi lienee vahvoilla Andritz tai Metso. Stora Enso toteuttaa hankkeen yhteistyössä paikallisen kumppanin kanssa. Stora Enson omistusosuus on 85%.


5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

joo. Milloinkohan näitä jytkyjä alkais tulla Suomeen StoraEnson osalta.

Anonyymi kirjoitti...

Mitäköhän ideoita StoraEnso on suummitellut paperiliiketoiminnassa, kun siitä ei ole vähään aikaan kuulunu yhtään mitään.

Anonyymi kirjoitti...

Vaikuttaiskohan näihin StoraEnson ulkomaan investointeihin, että se on kumminkin puoliksi Ruotsalainen ja Suomalainen metsäteollisuusyhtiö. UPM:llä on ainoastaan 1 sellutehdas ulkomailla ja Storalla kohta ties kuinla monta Brasilias 1 ja 2 on rakenteilla. Kiinnostaako kotimaan tuotanto enää ollenkaan Storaensoa.

Kalle kirjoitti...

Aika koville laittoivat sen puhujan ja oli porukkaa tullut oikein pitkältäkin asti.

Anonyymi kirjoitti...

Stora Enson ja UPM:n suuriin investoihin en usko ja niitä ei tule tulevaisuudessa. Suomi ei ole suotuinen ympäristö teolliselle tuotannolle, jossa yhtiölle ei anneta suotuisaa ympäristö toimia. Keski-eurooppaan verratessa kiinteät kulut ovat suuremmat ja niin edelleen... Tulevat rikkiverot tulevat vielä lopetuttamaan monta paperikonetta suomesta.

t.automaatiomies