keskiviikko 29. syyskuuta 2010

Miten menee Mondi Lohjalla?

Mondi lohja tehosti tehdastaan vuonna 2008-2009, jolloin yt-neuvotteluiden seurauksena irtisanottiin useita henkilöitä ja toimintoja tehostettiin. Tehdas on tuottanut vuonna 2009 8,7 miljoonaa euroa tappiota 76 miljoonan euron liikevaihdolla. Tehdas ostaa tarvittavan prosessihöyryn Fortumin Lohjan lämpölaitokselta, joka edustaa pääosin 1980-luvun tekniikkaa (vuodelta 1975 oleva varakattila on poistettu käytöstä).

Tämän perusteella avainasemassa tehtaalla ovat paperikoneet (2 kpl), jotka ovat perusrakenteeltaan melko iäkkäitä. Koneiden tuotantokapasiteetti on noin 70 000 tonnia irroke- ja erikoispapereita vuodessa. Erikoispapereita on mahdollista valmistaa kannattavasti myös vanhemmilla ja kapeammilla koneilla. Kysymys kuuluukin, onko Mondi saanut tehostettua tehtaan kuntoon, jossa sillä on mahdollista tehdä tulosta kysynnän elpyessä?

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Paskaa satanut niskaan ja tällä viikolla joku ylemmän johdon tiedotustilaisuus...

Anonyymi kirjoitti...

Noin viisi vuotta sitten eras toimittaja povaili Lojon paperille loppua. Viela tuo puksuttaa hoikennetulla organisaatiolla.

Sinansa mielenkiintoinen tuo kommentti ostohoyrysta. Keski Euroopassa kuulemma tehtaat voidaan jakaa kahteen kastiin. Ne joilla on oma voimala ja ne jotka joutuvat ostamaan energian ulkopuolelta. Peli nayttaa heikolta niiden osalta jotka ovat ostoenergian varassa.

Kuulemma osa suomalaisten omistamista paperitehtaista Keski Euroopassa kay vain viikonloppuisin koska silloin energia on inhimillisen hintaista.

Anonyymi kirjoitti...

Lohjalla nyt Vahvaa huhua, että mondi lohjan tehdas suljettaisiin vuoteen 2015 mennessä, jolloin Keski-Euroopassa alkaa uusi tehokkaampi tehdas ajamaan vastaavaa tuotekategoriaa

Tästä on kuulemma pidetty hiljattain tiedotustilaisuus työntekijöille