tiistai 30. syyskuuta 2014

Powerflute ostaa Corenson

Powerflute kasvaa yrityskaupalla, kun se ostaa Stora Ensolta hylsykartonkia ja hylsyjä valmistavan Corenson. Powerflutella oon Scheufelenin tehtaan myynnin (2011) jälkeen ollut ainoastaan Savon Sellun kartonkitehdas Kuopion Sorsasalossa.

Corensolla on kolme kartonkitehdasta Suomessa, Ranskassa ja Yhdysvalloissa sekä useita hylsytehtaita Euroopassa, Aasiassa ja Pohjois-Amerikassa. Työntekijöitä on reilu 900. Corenson pääkonttori on Lahdessa. Savon Sellu työllistää noin 200 henkilöä ja emoyhtiö Powerflute muutaman henkilön.

Mielenkiintoista nähdä, mikä on Corenson Porin tehtaan tulevaisuus. Tehtaan massapuoli on ollut suljettuna vuodesta 2012 saakka ja massa on toimitettu Stora Enson Heinolan tehtaalta. Myös Kuopiossa valmistetaan puolisellua kahdella keittimellä, joten vaihtuukohan massantoimittaja, mikäli Porin omaa laitosta ei oteta takaisin toimintaan?

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Ei kaikkea massaa kyllä mistään Heinolasta rahdata. Tehtaalla on puolisellulinjan lopettamisenkin jälkeen uusiomassalaitos, jonka kapasiteetti on ainakin yhtä suuri kuin kartonkikoneen. Heinolan massaa (tai hylkyä) käytetään ilmeisesti vaativimpiin laatuihin.