sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

UPM tekee suurinvestoinnin Kymin ja Changshun tehtaisiin

UPM-Kymmene investoi Kymin ja Changshun tehtaisiin. Kymin tehtaan tuotantokapasiteettiä kasvatetaan 170 000 tonnia 700 000 tonniin vuodessa. Investointi sisältää uuden sellun kuivauskoneen, havukuitulinjan modernisoinnin, uuden kuorimon ja energiatehokkuuden parantamisen. Investoinnin kokonaisarvo on noin 160 miljoonaa euroa. Uusi kuivauskone rakennettaneen puretun PK7:n jo valmiina olevaan halliin, mikä osaltaan säästää kustannuksia.

UPM on kehittänyt selluliiketoimintaansa palvelemaan omien paperitehtaiden lisäksi myös konsernin ulkopuolisia asiakkaita, kuten pehmopaperin, erikoispaperin ja pakkauskartongin valmistajia. UPM on myös onnistunut pitämään selluliiketoimintansa erittäin kannattavana paperiteollisuuden markkinoiden kutistuessa. Kapasiteetin nosto ja uusi kuivauskone palvelevat juuri tätä strategiaa. UPM:llä on kolme sellutehdasta Suomessa (Kymi, Kaukas, Pietarsaari) sekä Fray Bentosin tehdas Uruguayssa. Myös Pietarsaaren ja Fray Bentosin tehtaisiin on investoitu äskettäin. UPM:ltä voi odottaa lähivuosina lisäinvestointeja selluntuotantoon - olisiko Kiinan vuoro?

UPM myös vahvistaa rakentavansa Changshun tehtaalle kolmannen paperin tuotantolinjan. Uusi kone valmistaa 360 000 tonnia päällystämättömiä hienopapereita ja tarran taustapapereita vuodessa. Koneen on määrä käynnistyä vuoden 2015 loppuun mennessä. Alkuperäisestä suunnitelmasta poiketen UPM ei rakenna Changshuun uutta voimalaitosta, vaan uudistaa vanhaa. Investoinnin arvo on 277 miljoonaa euroa alkuperäisen suunnitelman 390 miljoonan euron sijaan. Changshun paperitehtaan nykyinen tuotantokapasiteetti on kahdella koneella 920 000 t/a.

Hankkeiden laitetoimittajia ei ole vielä kerrottu julkisuuteen, mutta Kymin projektissa vahvoilla ovat Valmet sekä Andritz. Valmet on kuitenkin todennäköinen toimittaja ja se on toimittanut myös valtaosan Kymin tehtaan aiempien investointien laitteista. Changshun tehtaan aiemmat koneet ovat Metson (nyk. Valmet) toimittamia, joten on todennäköistä, että Valmet toimittaa myös kolmannen tuotantolinjan. Tämä voisi olla järkevää etenkin kunnossapidon kannalta. Saksalainen Voith lienee ainoa todellinen vaihtoehto Valmetille.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Positiivinen uutinen ja mahtava juttu!

Anonyymi kirjoitti...

Uuden kuivatuskoneen kapasiteetti vähentää tarvetta ohjata tilauksia hienopaperikoneille. Mikä on rikkidirektiivin ja uuden kuivauskapasiteetin vaikutus paperikoneiden käyntiasteelle?

sekunda kirjoitti...

Eihän kuivauskoneella voi hienopaperikoneen tilauksia ajaa, mutta mahdollistaahan se sellutehtaan täyskäynnin, vaikkei paperikoneella tilauksia riittäisikään hankalassa markkinatilanteessa. Rikkidirektiivihän on peikko sellulle siinä missä paperillekkin, jos lähdetään laivaamaan eteenpäin. Heikko Rupla tuskin venäjän vientiäkään lisää..

Anonyymi kirjoitti...

eiköhän paperitehtaalle ole suunniteltu jotain yritysjärjestelyä. pitkäaikaiset toimitusssopimukset upm.lle jäävän sellutehtaan kanssa. Riskiä hajautetaan. Voi tehdä sitä bisnestä mikä kannattaa onko se sitten paperin tai selluntekoa.

Anonyymi kirjoitti...

On tämä Suomen paperiteollisuuden alas ajo niin lohduton ajatus. Harmittaa todella paljon että ei ole jälkipolville ''näytettävää'' hienoissa tehdas ympärisöissä.