perjantai 24. tammikuuta 2014

Veitsiluodon PK1 suljetaan

Aiemmat ennustukset osuivat kohdalleen ja Stora Enso sulkee Veitsiluodon paperitehtaan pienimmän ja vanhimman päällystettyä aikakauslehtipaperia (MWC) valmistavan PK1:n. Sulkemisen on suunniteltu tapahtuvan tämän vuoden ensimmäisen neljänneksen aikana. Koneen leveys on 4400 mm, nopeus 1250 m/min ja vuosituotantokapasiteetti 190 000  t. Sulkemisen syynä on paperin kysynnän laskusta johtuva ylikapasiteetti.

Kone on otettu käyttöön vuonna 1955 ja siihen ei ole tehty merkittäviä uusintoja vuosiin. Koneen alkuperäinen toimittaja oli Valmet. Perälaatikon ja viiraosan toimitti kuitenkin amerikkalainen Valley. Kone on toinen Valmetin Suomeen toimittamista paperikoneista (ensimmäinen oli Simpeleen paperikone).

Suomesta on tämän jälkeen suljettu paperin tuotantokapasiteettiä yhteensä 4 331 000 t/a vuoden 2002 jälkeen.

Seuraavaksi odotellaan Stora Ensolta lopullista päätöstä Varkauden tehtaan kartonkikoneprojektista sekä mahdollisia sulkemisuutisia Anjalasta.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

R.I.P. PK1

Anonyymi kirjoitti...

Olisikohan sulkemisen taustalla yhdistyminen. Jotenkin tuntuu siltä sillä Veitsiluodon pk1 valmistaa MWC lajia, jota UPM valmistaa kapasiteetiltaan tuplasti enemmän Kaukaan paperitehtaalla.

Anonyymi kirjoitti...

Eikös se voikkaan pk 11 tehnyt samaa ja oli tappiollinen jo 10 vuotta sitten että kauan veitsiluodossa sinniteltiin

Anonyymi kirjoitti...

Tsemppiä vain Veitsiluodon saarelle. Niin monta vuotta kuin siellä puhuttiinkin 1-linjan loppumisesta niin tämäkin saatu aika voidaan jo katsoa positiiviseksi vaikka se tottakai kirpaiseekin...

Kertoimet kuntoon jokaiselle saarelaiselle ja onnea ettei viikate osu kohdalle.

T: Piipun juuresta maailmalle lähtenyt.