maanantai 25. maaliskuuta 2013

Metso jakautumassa kahdeksi yhtiöksi

Konepajayhtiö Metso on jakautumassa kahdeksi yhtiöksi. Suunnitelman mukaan nykyiseen yhtiöön jäisi kaivos ja maarakennus sekä automaatio ja uuteen perustettavaan - Helsingin pörssissä listattuun - yhtiöön massa-, paperi- ja voimantuotantotoimialat. Jakautuminen suoritettaisiin toteutuessaan osittaisjakautumisena vuoden 2013 aikana.

Uuden yhtiön nimivalinnasta tulee mielenkiintoinen prosessi. Metso on vasta nyt vakiintunut nimenä paperiteollisuuden laitteiden toimittajana. Entinen Valmet Paper Machinery-nimi on edelleen vahva ja monet asiakkaat puhuvat edelleen Valmetin paperikoneista. Nyt voisikin olla oikea aika ottaa vanha nimi takaisin käyttöön. koska sillä on edelleen selvää brändiarvoa.

Valmet-tuotemerkki oli viimeksi Komatsun käytössä, jolla se valmisti Ruotsissa metsäkoneita Valmet-merkillä. Valmet-tuotemerkin käyttö loppui vuonna 2011. Metso omistaa ainakin www.valmet.com että www.valmet.fi verkkotunnukset.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Stora Enso osavuosikatsaus ensi tiistaina, saisiko ennakkospekulointia... valitettavasti tullee jotain lopetuksia taas.

Anonyymi kirjoitti...

Valmet tosiaankin sopisi nimeksi paljon paremmin kuin uusi Metso. Valmetilla on perinteitä, Metsolla ei. Valmet on tärkeä nimi suomalaisille. Brändiä ei voi keksiä ilmasta.