torstai 24. tammikuuta 2013

UPM:n Stracelin tehdas Blue Paperille

UPM on tehnyt sopimuksen Stracelin tehtaan myymisestä VPK Packaging Group NV:n ja Klingele Papierwerken muodostamalle Blue Paper SAS:lle. Kauppa sisältää tehtaan laitteineen ja osan tehtaan maa-alueesta.Blue Paper ryhtyy valmistamaan tehtaassa kierrätyskuidusta valmistettavaa aallotus- ja pintakartonkia. Yritys tarjoaa työtä noin 130:lle henkilölle. Tontilla näyttäisi olevan hyvin tilaa laajentaa tehdasta tulevaisuudessa.

UPM:n valmistamien painopaperien kysyntä on alamäessä. Olisikohan UPM:n kohta järkevää hyödyntää paperinvalmistusoaamista kartonkien valmistuksessa ja laajentaa toimintaa usean muun metsäyhtiön tavoin kasvaville kartonkipakkausmarkkinoille? Biopolttoaineista tai muista UPM:n valmistamista uusista materiaaleista, kuten puumuovikomposiitista ei ole vielä aikoihin korvaamaan taantuvaa paperinvalmistusta.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Jännä juttu, että tehtaiden tuotantosuunnan muutoksia onnistutaan tekemään kaikkialla muualla paitsi Suomessa. Ainoa tuotantosuunnan muutos viime vuosilta lienee Jämsänkosken siirto aikakausilehdestä tarran taustapaperiin. Myllykoskelle yritettiin kovasti löytää toimijaa, mutta se ei onnistunut.

Lisäksi Myllykosken PK7 alkaa syöksemään elintarvikepaperia Kiinassa ja Voikkaan PK11/PK18 lähtevät voimapaperia Turkissa.

Anonyymi kirjoitti...

Mainitsit että
"Blue Paper ryhtyy valmistamaan tehtaassa kierrätyskuidusta valmistettavaa aallotus- ja pintakartonkia."

Osaatko kertoa mitä paperilajia tehdas tuotti UPM:n alaisuudessa?

Superkalanteri kirjoitti...

UPM valmisti Stracelin tehtaassa mattapäällystettyä, hiokepitoista MFC-aikakauslehtipaperia.
Aikaisemmin tehdas valmisti valmistumisestaan (1990) vuosituhannen vaihteen tienoille sanomalehtipaperia. Samalla tontilla toimi lisäksi sellutehdas vuosina 1937-1999.