lauantai 29. joulukuuta 2012

Myllykosken paperikone PK7 myyty Kiinaan

UPM on myynnyt suljetulta Myllykosken paperitehtaalta paperikone PK7:n olkisellupohjaisen elintarvikepaperin valmistukseen Kiinaan. Koneen purkaminen aloitetaan maaliskuussa 2013 ja koneen on tarkoitus olla purettuna kesän loppuun mennessä. Tehtaan koneista on myynnissä edelleen paperikoneet neljä (PK4) ja kuusi (PK6). Museopaperikone PK3 on siirretty kunnostettuna museoesineeksi UPM:n Keskusarkistoon Valkeakoskelle ja vuonna 2002 suljettu paperikone PK5 on romutettu. Lisäksi tehtaalta puretaan hiomoa ja Finnish Specialty Mineralsin laitteita. UPM pyrkii edelleenn myymään tehdasalueen kokonaisuutena.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hienoa että Suomalaiselle peperiteollisuudelle löytyy vientiä ulkomaille ja osaamista arvostetaan ympäri maailmaa.
Hyvää uuttavuotta, olkoon se valoisampi kuin taakse jäävä ja kiertäköön tummat pilvet tulevaisuudessa Suomen paperitehtaat kaukaa.

Anonyymi kirjoitti...

Odotan 2013 paperikoneiden/-tehtaiden sulkemisia Suomessa, koska merkkinat sulavat nopeasti alta mm. tablettien takia. Kandidaatteja kehiin???

Anonyymi kirjoitti...

Eiköhän ne kandit lopetuksille ole niitä jo pitkään pyöritettyjä.

Stora Sellut:
- Uimarju tai Sunila. Toiselle se nalli napsahtaa seuraavaksi, molemmilla omat vahvuutensa. Sunilla sijainti, Uimaharjulla laitoksen laatu. Tässä ei kuitenkaan akuuteinta vaaraa

Stora Paperi:
- Varkaus, tämähän nyt on ollut jo vuosia listoilla. Kuitenkin tilanne on hyvin vaikea, integraatti kylläkin, mutta myös sellu on heikko. Suomen pieninkin laadussaan.
- Veitsiluoto, suomen pienimmät aikakausilehtikoneet pyörivät täällä edelleen. Lomautuksia on ollut jo, kuinka kauan kannattaa pyörittää alle viisimetristä bulkki-mankelia maailman pohjoiseimmalla tehtaalla?
- Inkeroinen, paperipuoli kitkuttaa eteenpäin. Ei pitäisi olla ensimmäisenä listalla, mutta ei myöskään tuota mitään tulevaisuuden tuotetta.

UPM
- Tilanne vakaampi kuin storalla, ei omista suoranaisia kurayksikköjä. Mutta suomen viimeisen sanomalehtikoneen asema voi olla tarkastelussa ja muutenkin UPM haluaa olla kaikkea muuta kuin paperiyhtiö, ties mitä tekevät paperitoiminnoilleen.

M-Board tms
- Se kuuluisa Tako. Tako ei näiltä listoilta putoa ennnenkuin Tampereen keskusta siirretään toisaalle.

Muut:
- Premium board lienee se kaikista todennäköisin firma, joka laittaa seuraavaksi tehtaan pysyvästi kiinni. Harmi koska toki sitä olisi halunnut että tämä hullu hanke olisi onnistunut. Jaksamisia Juankoskelle, nyt taitaa olla lomautukset päällä.
- PankaBoard. Kannattavuus on ollut ilmeisesti heikkoa, Smurfit onnistui kääntämään Savon Sellun hyvään tuloskuntoon, mutta Pankakoskella on ollut hankalampaa

Anonyymi kirjoitti...

UPM sulkee PK3:n Raumalla; 1980 250000 t/vuosi. Ei pienimpiä, eikä heikoimpia koneita Suomessa. Koko Rauman tehdas on kyseenalainen yksikkö pidemmässä juoksussa. Sähkösyöppö.