keskiviikko 18. huhtikuuta 2012

Ehdota aihetta

Paperikone-blogi pyytää lukijoitaan ehdottamaan aihetta uudelle blogitekstille.Ehdotukset tämän kirjoituksen kommenttiosioon.

14 kommenttia:

Tino Rossi kirjoitti...

Haarukoi vaikka millä sektorilla/tehtaalla mielestäsi on tulevaisuutta, lyhyellä ja pitkällä tähtäimellä.

Samoin spekulaatiot siitä onko oikeasti olemassa sitä löytämätöntä metsäsektorin viisastenkiveä kiinnostaisivat. Ainahan siitä puhutaan, mutta onko sellaisen olemassaolo oikeasti vääjäämätöntä?

Anonyymi kirjoitti...

Puu virroista voisi olla aiheen juurta. Siis tuontipuun nyky määrät/hinnat, ja mitenkäs ne kuuluisat puutullit. Sekä entäs maakunnissa lisääntyvien metsäenergialla toimivien aluelämpö kattiloiden vaikutus puuvirtoihin ja hintoihin? Sekä yleisesti mitenkä puuaines liikkuu suomen sisällä. Kun eikös tärkein raaka-aine puu ja siten suomen puuvirrat vaikuta jalostuslaitos rulettiin??

Anonyymi kirjoitti...

Oisko vaahtorainauksesta mitään kerrottavaa?

Anonyymi kirjoitti...

Metsäteollisuus

Anonyymi kirjoitti...

SCA ja Billerud kaupan vaikutuksista olisi kiva saada kommenttia

Anonyymi kirjoitti...

Aihealueita, jotka voisivat kiinnostaa:

1) Lopetetut koneet ja niiden kohtalo (erityisesti 70-80 luvulla lopetetut)
x Esim. Kymiltä vanha päällystysmylly puksuttaa Pakistanissa ja iänikuinen PK4:nen Pan African Paper Milssillä Africassa (joka käynnistyi loppuvuodesta 2011 uudelleen talousongelmien vuoksi)
2) Miksi Suomessa tehdään niin paljon bulkkia? Olisiko panostus marginaalituotteisiin ja jalostukseen pelastanut paperiteollisuuden suunnan, vrt. Tervakosken tehdas on selättänyt monet muut.
3) Vanhojen tehdaspaikkakuntien/hallien uudiskäyttö ja työllisyysvaikutus (Kajaani, Summa, Voikkaa, Myllykoski, Kemijärvi jne.)
4) Aika moni sellutehdas käy jatkoajalla - mikä kaatuu seuraavaksi ja onko toivoa investoinneista?
5) UPM rakentaa Lappeenrantaan biopolttoainetehtaan - kannattaako?

Superkalanteri kirjoitti...

Kiitokset ideoista. Eiköhän joku seuraavista teksteistä pyöri ehdotettujen aiheiden ympärillä. Lisääkin saa ehdottaa tämän otsikon alle.

Anonyymi kirjoitti...

Uusista tuotteista kuten esimerkiksi biodiesel.

Anonyymi kirjoitti...

Joo olisi kiva tietää ennustuksia mitä konelinjoja ja mahdollisesti tehtaita tulee kaatumaan seuraavaan 5 vuoteen mennessä. Ovatko ne tehtaat turvattu, joissa tehdään integraatilla sellua ja paperia? Miten tietyissä paperilajeissa on ylikapasiteettia?
Saisiko näistä jonkinlaista ennustetta

Anonyymi kirjoitti...

Miten paperikoneen leveys vaikuttaa sulkemispäätökseen. Mielestäni yli 6 metriä leveät koneet ovat aika suuria, joten tuskin niitä mennä sulkemaan. Puheet varkauden lähdöstä kiihtyvät, mutta siellä on reilu 7 metrinen kone ja vasta uusittu ja sellu vieressä, jossa on myös kuivauskone, jonka takia varkaus on yhä pystyssä. Veitsiluodon PK1 aika kapea, mutta 3 muun rinnalla sekin vielä hengissä. UPM Valmistaa 8-9 metriä leveillä koneilla samaa paperia mitä veitsiluodon PK1. minkälaisia eroja tässä on?

Anonyymi kirjoitti...

Niin ne on kuitenkin pamahtaneet 7 metriset kiinni Myllykoskella, Voikkaalla ja peräti 8 metriset Kajaanissa... Integraatin kokonaisuus on se mikä ratkaisee..

Ei se Varkaus ehkä ihan huomenna sulkeudu, mutta kyllähän se ampumahiihdossakin olisi seuraavan makuupaikan viiden pystyssä olevien taulujen joukossa. Eli ei sille voi pitkää ikää povata.

Anonyymi kirjoitti...

joo. Hyvä kommetti toi äskeinen. Vaikka siel on isoja koneita niin osa koneista voi olla integraatissa pieniä kuten myllykoskella 2 konetta 5 metrisiä. Joo mitäköhän muita tohon ampumapaikan viiden joukossa olisi varkauden lisäksi? Veitsiluodon PK1 tai Anjalan paperitehdas.

Anonyymi kirjoitti...

Juankoskella on uusi omistaja tehnyt kartonkia nyt vuoden ajan. Paikkakunnalla puhutaan ja spekuloidaan paljon tehtaan asioiden ympärillä. Näistä olisi mukava kuulla muidenkin kommentteja.

Anonyymi kirjoitti...

Mikä mahtaa olla Corenso Porin hylsykartonkitehtaan tulevaisuus? Sellutehdas oli laitettu pakettiin heinäkuun lopulla ja aloitettu tuomaan korvaavaa kuitua Heinolasta. Lisäksi yksikkö ollut ilman istuvaa tehtaanjohtajaa jo jonkin aikaa...
Mahtaako käydä kylmät?