keskiviikko 1. helmikuuta 2012

UPM myy pakkauspaperit Billerudille

Kuten aiemmassa kirjoituksessani ennustin, UPM luopuu jäljellä olevista pakkauspaperiliiketoiminnoistaan ja myy ne ruotsalaiselle Billerudille. Kauppaan kuuluu Pietarsaaren paperitehdas (yksi paperikone, PK1, 190 000 t/a voima- ja säkkipaperit) ja yksi paperikone Valkeakoskella (PK7, 100 000 t/a kirjekuori-/MG-paperit). Henkilöstö jatkaa Billerudin palveluksessa vanhoina työntekijöinä.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä on pk7 tuotantoluku pikkusen pielessä.

Anonyymi kirjoitti...

Hyvin ennustettu. Pietarsaari keskittyy sellunvalmistukseen pelkästään ja Tervasaareen jää UPM:lle 2 konetta. Onko Tervasaaren tehdas kannattava kahdella koneella ja onko yhtälö kunnossa ylipäätäskään?

Superkalanteri kirjoitti...

Tervasaaren PK7 tonnimäärät korjattu.

Anonyymi kirjoitti...

Koska sanomalehtipaperin tuotanto loppuu Suomessa kokonaan???

Anonyymi kirjoitti...

en usko. Anjalankoskella tehdään erikoissanomalehtipaperia ja Kaipolan koneella perus sanomalehtipaperia, mikä on hyvässä kunnossa.

Anonyymi kirjoitti...

Tuskin kuitenkaan kokonaan, sanomalehiä luetaan edelleen ja Euroopan tehtaat saavat suomalaisesta keräyspaperista arvokasta neitsytkuitua. Toki jos Itärajan takana joku päättää panostaa kunnolla Newsprintin tuotantoon on vaara että se vaikuttaa myös suoeen, mutta ainakaan tällä hetkellä ei sen mittaluokan projekteja ole näköpiirissä.