torstai 14. heinäkuuta 2011

UPM saa ostaa Myllykosken

UPM-Kymmene Oyj:n Myllykoski-kauppa varmistui, kun EU:n komissio antoi luvan kaupalle. Kauppaan kuuluu myös Myllykoski-konserniin kuuluva Rhein Papier GmbH. Lisäksi UPM on sopinut ostavansa M-realin osuuden Myllykosken paperitehtaan omistavasta Myllykoski-konserniin kuuluvasta Myllykoski Paper Oy:stä. M-real on omistanut tehtaasta 35% ja Myllykoski loput.

Kauppa pyritään saamaan päätökseen heinä-elokuun aikana. UPM kertonee suunnitelmistaan Myllykosken toimintojen uudelleenorganisoinnista kesälomien jälkeen. Todennäköistä on, että Myllykosken paperitehtaan tuotantoa vähennetään merkittävästi tai tehdas suljetaan kokonaan. Toimenpiteiden voi odottaa tapahtuvan noin vuoden kuluessa - todennäköisesti jo kuluvan vuoden loppuun mennessä.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Jaahas saa nähdä sitten kuinka tässä hommassa lopullisesti käy sitten. Itse toivon tehtaalle jatkoa

Anonyymi kirjoitti...

Kannattamattomat ja vanhentuneet tehtaat on suljettava HETI.

Anonyymi kirjoitti...

onhan suomes vanhempiiki toiminnas olevia paperikoineita kun pelkästään vaa Myllykoskella.

Superkalanteri kirjoitti...

-> Anonyymi 12:41. On, mutta olennaista onkin se, mitä laatua koneilla valmistetaan, minkälaisia koko tehtaan prosessi ja infrastruktuuri ovat sekä missä tehdas sijaitsee. Koneen iällä ei suoraan ole mitään vaikutusta. Myllykosken tehtaan valmistamia lajeja (tai vastaavia) valmistetaan monilla muillakin UPM:n tehtailla uudemmilla ja tehokkaammilla koneilla, kannattavammin ja lähellä asiakkaita.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä olen samaa mieltä. Tarkoittaako tämä nyt sitä että ne tehtaat mitkä ovat saksassa niin niitä ei luultavammin suljeta koska siellä on suuret painotalot ja ne ovat lähellä asiakkaita. tämä taas voi johtaa siihen että Yhdysvalloissa oleva tehdas suljetaan ainakin.

Superkalanteri kirjoitti...

Pieni oljekorsi voi olla selluntoimittajan muuttuminen. UPM:ltä saa jatkossa sellua omakustannehintaan, mutta kannattaako sitä myydä tappiolliselle paperitehtaalle, jos ulos myytynä saa paremman hinnan? Tuleeko sellu nyt Myllykoskelle UPM:n kotimaassa olevilta sellutehtailta. Aiemminhan sellu tuli Sunilasta ja sittemmin Stora Enson muilta sellutehtailta, kuten Uimaharjusta. Paha ongelma on myös SC-paperin tarvitsema hioke, jonka valmistus vaatii paljon sähköä.