keskiviikko 25. toukokuuta 2011

UPM investoi Kymin paperitehtaalle

UPM investoi Kymin paperitehtaalla arkittamon laajennukseen sekä paperikone PK8:n rullankäsittelyn muutoksiin noin 15 miljoonaa euroa. Investointi valmistuu syksyllä 2012 ja se mahdollistaa päällystetystä hienopaperista valmistettujen arkkien tehokkaan toimittamisen lähialueiden asiakkaille. Tuotteita käytetään graafisiin painotöihin. UPM:n Kymin tehdasintegraattiin kuuluu suurehko sellutehdas sekä paperitehdas, jossa on kaksi suurta paperikonetta tuotantokäytössä. Lisäksi PK7-paperikone on varastoitu paikoilleen käytöstä poistettuna. Aiemmin UPM on investoinut integraattiin kuuluvalla Kuusanniemen sellutehtaan kemikaalien talteenottolinjaan, joka käynnistyi keväällä 2008. Tehdas valmistaa 850 000 tonnia paperia ja 540 000 tonnia sellua vuodessa.

Merkittäviä divestointeja tehtaalla ovat Voikkaan paperitehtaan lopettamisen lisäksi olleet Kuusaansaaressa sijainneiden MG-paperia valmistaneiden paperikoneiden PK1 ja PK2 (yht. 20 000 t/a) sulkeminen vuonna 2005 sekä MWC-paperia 150 000 tonnia vuodessa valmistaneen paperikone PK7:n pysäyttäminen vuonna 2006.

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tämähä on hyvä juttu. Toivottavasti tulis lisää työpaikkoja eikä lähtis niitä. Toivottavasti siin Myllykoski kaupas ei nyt suljeta mitää koneita enää.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä tulee muutama työpaikka lisää ku ne rakentaa sitä päällystys osaa varmaa erillisen päällystyskoneen iha et et täst tää lähtee

Anonyymi kirjoitti...

Tämä tarkoittaa lisää työntekijöitä kouvolan tehtaille. toivottavasti sielt ei lähe työpaikkoja Myllykoski kaupan yhteydessä.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllähän tämä tuo jonkun 20 työpaikkaa lisää.

Eikä sinne mitään päällytyskonetta tule. PK8+C3 hoitaa tämän jo, ja niiden paperiahan tässä aletaan arkittamaan.

Lisää tulee siis yksi arkkilinja, jonka vuorovahvuus tulee olemaan 3-4. Käynti viidessä vuorossa, niin se tekisi 15-20 työpaikkaa tuotantoon ja muutama tukitehtävä päälle.

Myllykoskesta kuullaan kohta lisää, mutta tietty toivotaan ettei näillä ole linkkiä keskenään...

Anonyymi kirjoitti...

Miteköhä on itse veikkaisin että tulee noi 20-30 työpaikkaa lisää. Sinne otetaan todennäköisesti sellaisia töihin jotka joutuivat irtisanotuksi viimevuoden keväällä kun Kymin tehtaalta irtisanottiin 117 Työntekijää. Kenties saattaaha siel joitaki voikkaalaisia pyrkiä sinne.

Lerssi Heke kirjoitti...

Tuskinpa on kauheasti toivoa työpaikasta jo kertaalleen kenkää umpilta saaneilla tai henkilöillä joilla ei ole kunnossapito-osaamista

Anonyymi kirjoitti...

Jep aivan noin ja eivätköhän he visusti odota takaisinottoajan päättymistä ennenkuin alkavat palkkaamaan ketään. Voikkaalaisista voi joku päästäkin.