maanantai 9. marraskuuta 2009

Myllykoski myy Alsipin tehtaan

Myllykoski myy Madison Paper Companyyn kuuluvan Alsipin tehtaan yksityiselle Watermill Groupille. Kaupalla on noin 35 miljoonan euron negatiivinen vaikutus Myllykosken tulokseen. Tehdas sijaitsee Illinoisissa, noin 20 km Chicagosta länteen.

Tehtaan kapasiteetti on noin 134 000 t päällystettyä hienopaperia (LWC) vuodessa ja siellä työskentelee 148 henkilöä. Yhden paperikoneen käsittävä tehdas on valmistunut vuonna 1968 ja se valmisti aiemmin mm. sanomalehtipaperia. Tuotantosuunta muutettiin LWC-paperiksi vuonna 2002. Paperikoneen nopeus on noin 850 m/min. Tehtaaseen kuuluu myös siistaamo.

Alsipin tehtaan historiassa uusi omistaja on jo viides. Tehtaan perusti Field Corporation vuonna 1966 ja sen toiminta-ajatus oli toimittaa paperia yhtiöön kuuluvalle Chicago Sun Times-sanomalehdelle. Vuonna 1987 tehdas siirtyi australialaisen yhtiön omistukseen. Vuonna 1993 yhtiön johto osti tehtaan ja toteutti mittavan investointiohjelman. Vuodesta 2000 alkaen tehdas on kuulunut Myllykoski-konserniin kuuluvaan Madison Paper Company-yhtiöön.

Myllykoskelle jää Yhdysvaltoihin Madisonin tehdas, joka valmistaa SC-laatuja. Madison Paper Company on Myllykosken ja New York Times Companyn yhteisyritys, joka on toiminut vuodesta 1979 saakka.

2 kommenttia:

paperiteekkari kirjoitti...

Tuntuu että Myllykoski aikoo vetäytyä Suomen ja Amerikan markkinoilta, ja jäädä ainoastaan saksalaiseksi toimijaksi. Minusta on vain ajan kysymys, milloin Myllykoski sulkee ainoan Suomen tehtaansa. Tehdas on päässyt toiminnallaan maksimissaan nollatulokseen jo vuosien ajan. Investointeja ei kannata tehdä, joten Myllykoski tullaan sulkemaan.

Anonyymi kirjoitti...

Kiltiksellä uskalletaan olla eri mieltä!