perjantai 25. huhtikuuta 2014

Metsäteollisuuden superviikko saa jatkoa - Stora Enson investointi Varkauden tehtaalle toteutuu

Stora Enso vahvistaa toteuttavansa Varkauden tehtaalle suunnitellun investoinnin, jossa tehtaan hienopaperikone muutetaan valmistamaan aaltopahvin raaka-ainetta 390 000 t/a. Myös sellutehtaan kapasiteettiä lisätään ja se tulee olemaan 310 000 t/a. Investoinnin kokonaisarvo on 110 Meur ja se lisää tehtaan puunkäyttöä. Hienopaperia valmistetaan Varkaudessa vuoden 2015 elokuun loppuun saakka.

Investoinnista on lehdistötilaisuus Varkaudessa 25.4.2014 klo 10:30.

keskiviikko 23. huhtikuuta 2014

Karvinen jättää Stora Enson

Stora Enson toimitusjohtaja Jouko Karvinen on päättänyt jättää yhtiön.

Tiedote

Metsä Fibre rakentaa uuden biotuotetehtaan Äänekoskelle - historian suurin metsäteollisuusinvestointi Suomeen

Metsä Group rakentaa uuden biotuotetehtaan Äänekoskelle Keski-Suomeen. Investointi on suurin metsäteollisuusinvestointi Suomessa kautta aikojen.

Vaikuttaa siltä, että uutinen yllätti ainakin mittakaavallaan myös alaa seuraavat analyytikot - allekirjoittanut mukaan lukien. Viime vuosina on totuttu liikaa alavireisiin lakkauttamisuutisiin. Toivottavasti investoinnit saavat jatkoa mm. Stora Enson Varkauden kartonkitehdasprojektin muodossa.

Lisätietoja investoinnista: http://biotuotetehdas.fi/

lauantai 5. huhtikuuta 2014

UPM valitsi Voithin

UPM on valinnut Changshun tehtaan uuden paperikonelinjan toimittajaksi saksalaisen Voithin. Koneen kapasiteetti on 360 000 tarra- ja päällystämätöntä puuvapaata erikoispaperia vuodessa ja sen on määrä käynnistyä vuonna 2015.

Voith on toimittanut vain muutamia koneita suomalaisille paperinvalmistajille 60-luvun jälkeen. Toimitusprojektit on pääsääntöisesti menneet pääkilpailija Valmetille sekä sen edeltäjille. Viimeisin Voithin Suomeen toimittama täysin uusi paperikonelinja lienee Varkauden PK3 (1961). Voith on myös toteuttanut mittavan - lähes uutta konetta vastaavan - uusinnan Veitsiluodon PK3-koneeseen vuonna 2003. Myös Myllykoski tilasi Voithilta uuden koneen Saksaan 2000-luvun alussa. Ennen 60-lukua Voith toimitti paljon paperikoneita Suomeen yhdessä amerikkalaisten ja eurooppalaisten toimittajien (mm. Black Clawson, Pusey & Jones, Beloit, Füllner, Bagley & Sewall, Walmsleys, Karlstads Mekaniska Werkstad (KMW))  kanssa.